chrome firefox opera safari iexplorer

У Вінниці майстри виготовили з льоду 20 скульптур

26 грудня 2011 о 13:08

Льодові скульптури, що постали тут готувала ціла бригада майстрів. Робили усе поспіхом, а тому нервували.

Кілька годин роботи і просто неба з’являються два десятки крижаних скульптур. Тут і Ейфелева вежа, і футбольний м’яч з логотипом Євро-2012, і дракони. Одна із найбільших льодових композицій, важить три тонни, — це Різдвяний вертеп із Йосифом, Марією та маленьким новонародженим Ісусом Христом.

“Ну не можливо передати ці почуття, ти дивишся і ти дійсно захоплюєшся. Подумати тільки, як людина старанно над цією роботою працювала, аби кожному сподобалося”, — каже вінничанка Анастасія Глиняна.

Усі фігури виготовляли за ескізами Київського скульптора. На створення експозиції пішло кілька тонн дистильованої води, не одна сотня світло діодів, і два тижні копіткої праці.

“Лід не простий, це річковий лід. Він вирощується спеціально, щоби він був прозорий. Тому що, якщо з річкового вирізати, то він буде мутний, не буде видно самої скульптури”, — каже помічник скульптора Андрій.

Чого бояться льодяні скульптури так це тепла і нечемних відвідувачів. Минулого року один з таких пошкодив експонат Ейфелевої вежі. Відтак цього року, організатори подбали про цілодобову охорону скульптур.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути