chrome firefox opera safari iexplorer

Влада хоче, щоб українців штрафували за дострокове погашення кредитів

21 грудня 2011 о 09:03

Народний депутат Юрій Полунєєв від Партії регіонів зареєстрував новий законопроект, згідно з яким банкам надається право стягувати штраф з позичальників за дострокове погашення кредиту.

Розмір такої компенсації не може перевищувати 0,5% суми дострокового повернення, якщо він здійснюється менш ніж за рік до планового терміну погашення кредиту, і 1% — якщо цей період перевищує один рік.

Мова йде майже про всі типи роздрібного кредитування: від іпотеки до дрібних кредитів на покупки, за винятком, мабуть, карткових позик.

Наразі ж кредитор взагалі не має право встановити яку-небудь додаткову плату, пов'язану з достроковим погашенням кредиту.

Як повідомлялось, за різними оцінками рівень проблемної заборгованості українців перед комерційними банками становить від 35 до 40%.

Найбільше заборгованості по кредитах в східних областях: Донецька, Харківська області і південь України. На заході ситуація інакша, бо люди там вважають за краще виїжджати на заробітки.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути