chrome firefox opera safari iexplorer

Головний собор Болграда повністю вигорів зсередини

26 січня 2012 о 14:50

Гасіння пожежі в Болградському Спасо-Преображенському соборі в Одеській області практично завершено, повідомили місцеві мешканці.

У будівлі дотліває дах, відкритого вогню майже не видно. За даними облуправління МНС, в гасінні брало участь 9 одиниць спецтехніки. Будівля дуже сильно постраждала. Впала баня.

Коли пожежу локалізували, пожежники проникли всередину і зуміли винести кілька предметів церковного начиння та ікони, проте велика частина культового інвентарю знищена. Думская.net Горловний собор Болграда втратив баню через пожежу «Всередині будівлі встановлені риштовання, робочі якраз займалися оновленням бані з внутрішньої сторони. Риштовання ці чим тільки не були обвішані — ганчірками якимись,целофаном.

Судячи з того, що відразу загорівся купол, джерело спалаху знаходилося десь там», —  повідомив кореспондент одного з видань Болграда.  За словами очевидців, причиною пожежі міг стати обігрівач, який використовували робочі.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути