chrome firefox opera safari iexplorer

Україна посіла 24-те місце на юнацькій Олімпіаді

23 січня 2012 о 08:37

У неділю, 22 січня, у австрійському Інсбруці завершилися І Юнацькі зимові Олімпійські ігри.

Українські спортсмени за 9 днів змагань вибороли три срібних нагороди.

Наша збірна, яка була представлена 23-ма олімпійцями у восьми видах спорту, ділить з Бельгією, Білоруссю та Великобританією 24-е загальнокомандне місце (у медальному заліку не враховуються нагороди у змішаних командних турнірах) серед 70-ти країн-учасниць Ігор.

В олімпійський літопис вписали свої імена танцювальний дует Олександра Назарова та Максим Нікітін, фігурист Ярослав Паніот та Марія Долгополова з шорт-треку.

Цікаво, що Паніот та Долгополова стали медалістами у абсолютно новому форматі змагань. У командах об'єднувалися спортсмени з різних дисциплін та країн.

Всі спортсмени, які брали участь у такому різновиді змагань з фігурного катання і шорт-треку, були поділені на рівні групи, в яких кожен атлет мав різний рівень підготовки.

А найуспішнішою командою Ігор-2012 стала Німеччина. Німці завоювали 8 золотих, 7 срібних і 2 бронзових медалі.

А наші східні сусіди росіяни вибороли 5 золотих, 4 срібних і 7 бронзових медалей.

Джерело: ТСН
Розділи: Здорова Спорт в Україні

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути