chrome firefox opera safari iexplorer

Влада пропонує українцям користуватися вугіллям замість газу

13 січня 2012 о 11:07

За вартостi росiйського газу 416 доларів за тисячу кубометрів Українi вигiднiше опалювати вугiллям.

Про це заявив прем'єр-мiнiстр Микола Азаров, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

«Якщо говорити про використання вугiлля замiсть газу, коли газ коштує 416 доларів, як вiн нинi i коштує, використовувати вугiлля доцiльно й економiчно виправдано. Але якщо вартiсть газу знизиться i буде, примiром, 220 доларів, то використовувати вугiлля порiвняно з газом стає неефективно», — сказав вiн.

Прем'єр зазначив, що Україна поставила перед собою завдання дуже серйозно скоротити у 2012 році споживання дорогого росiйського газу.

Вже була проведена вiдповiдна нарада, розписано, хто за що вiдповiдає, «i робота пiшла за повною програмою».

Азаров нагадав, що в 2010—2011 роках уряд серйозно займався розвитком вугільної промисловості і в 2011 році країна вийшла на профіцит вугілля в 5 млн тонн.

За словами прем'єра, Україна ставить перед собою завдання, там де можна - перейти на власне паливо: на вугілля або альтернативні джерела.

Водночас він підкреслив, що Україна має намір і далі продовжувати переговори з російською стороною щодо зниження ціни на газ.

«Ми, з одного боку, наполегливо ведемо переговори з російськими партнерами, а з іншого боку — готуємо країну до того, щоб вона витримала таку ціну на газ», — сказав Азаров.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути