chrome firefox opera safari iexplorer

На День святого Валентина у Львові створять крижане серце

10 лютого 2012 о 18:43

У вівторок, 14 лютого, в день усіх закоханих, в Ice-house на пл. Ринок створять двометрове льодяне серце, прикрашене трояндами як спогад про давню львівську легенду про парубка Франческо.

Як відомо, хлопець закохався в молоду красуню, але та не відповіла йому взаємністю. Франческо довго страждав, щодня приходив до її дому. Однієї морозної ночі хлопець замерз просто під балконом коханої, а його серце перетворилося на крижинку. Коли молода дівчина побачила закам’яніле тіло, вона поцілувало його. Серце розтануло і зацвіло трояндами.

Нагадаємо, Ice-house на площі Ринок у Львові став однією з головних цікавинок цьогорічного Різдвяного ярмарку. Його відкрили для відвідувачів іще 7 січня. Ice-house – це «футбольне» шатро з льодовими скульптурами. Під білим куполом, заввишки 9 м і діаметром 14 м, по колу розставлені скульптури з криги львівського митця Мирослава Дедишина.

Ice-house працює щоденно. З 10.00 до 20.00 тут відбуваються екскурсії, а після 20.00 – вечірки. На відвідувачів чекають смачні напої з оригінальних склянок з криги, а також багато інших сюрпризів.

Діятиме Ice-house до березня.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути