chrome firefox opera safari iexplorer

Влітку на екрани вийде перший український 3D-фільм жахів

23 лютого 2012 о 12:02

Влітку 2012 року на широкі екрани вийде перший український 3D-фільм жахів «Синевір».

За словами творців, «Синевір» є абсолютно українським фільмом — в ньому задіяні українські актори та інвестиції, а в основу сюжету лягли національні містичні історії та повір'я.

Режисерами фільму виступили брати Олександр і В'ячеслав Альошечкіни.

Сюжетна канва стрічки «Синевір» заснована на легендах українського Закарпаття. В той же час, режисери стрічки брати Олександр і В'ячеслав Альошечкін, додали фольклорним сюжетам більш сучасне звучання, і в їх історії озеро Синевір своєю загадковою і моторошною славою зможе зрівнятися зі знаменитим озером Лох-Несс.

Бюджет фільму склав менше 1 мільйона доларів.

"Бюджет у нас, якщо порівнювати зі світовими стандартами, досить скромний. Весь фільм обійшовся приблизно в ту ж суму, що і один знімальний день "Аватара "Джеймса Кемерона. Але, незважаючи на це, заробити ми плануємо на ньому від трьох до п'яти мільйонів доларів. Він обов'язково сподобається української молоді, адже був створений за законами жанру голлівудського кіно ", — розповів головний продюсер фільму Володимир Хорунжий.

Хорунжий написав музику більш ніж до 40 голлівудських фільмах, в тому числі до таких, як «Лангольєри» Стівена Кінга, «Повернення живих мерців», «Діти кукурудзи 666», а також до відомого серіалу «Санта Барбара». Хорунжий продюсував такі американські фільми і телепроекти, як «Нерви на межі», «Священний вантаж», «Гарячий місто», «Лорд Захисник», «Майк», «Лу і Ог».

Нині фільм «Синевір» знаходиться на фінальній стадії монтажу, далі створюватиметься спецвідеографіка — CGI, а також озвучка і написання музичних композицій до стрічки.

Початок прокату першого українського фільму жахів в 3D заплановано на кінець травня — початок червня 2012 року.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути