chrome firefox opera safari iexplorer

Через кригу в Україні може загинути майже сотня дельфінів

28 березня 2012 о 09:08

Більш як 50 дельфінів виявилися заблокованими кригою в прибережній смузі Азовського моря на сході Криму неподалік від міста Керч, без допомоги людей тварини можуть загинути.

Про це повідомив РИА Новости в середу представити прес-служби мерії Керчі.

За його словами, дельфіни, які перезимували в незамерзаючому Чорному морі, зайшли в Азовське море на полювання. Крижини, що рухаються під впливом вітру, відрізали тварин від виходу з Казантипської затоки.

«Зараз біля сіл Нововідрадне і Золоте в 50-метровій прибережній зоні перебувають від 50 до 100 дельфінів. Якщо вітер не зміниться і крижини продовжать притискати тварин до берега, вони загинуть», — сказав співробітник прес-служби.

За його словами, керівництво регіону, співробітники МНС і природоохоронних відомств розглядають кілька варіантів порятунку дельфінів.

«Швидше за все, їх будуть просто піднімати на вантажівки, перевозити на „велику воду“ і випускати. Всі необхідні ресурси для цього є — прибули і люди, і техніка», — сказав співрозмовник агентства.

Він також повідомив, що, за попередніми даними, вранці в середу на місце НП прилетить міністр екології України Микола Злочевський.

Дельфіни, які потрапили в біду, відносяться до виду морська свиня або азовка. За даними досліджень, що проводилися з 2001 по 2005 рік, на півночі Чорного моря живуть менш як півтори тисячі таких морських тварин.

Нагадаємо, 26 березня МНС оголосило штормове попередження в акваторії Чорного та Азовського морів.

Розділи: Довкілля

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути