chrome firefox opera safari iexplorer

На ринку України лише 3% справжньої ковбаси

15 березня 2012 о 14:20

В Україні близько 97% ковбасних виробів містять синтетичні речовини і різні фарбники. Про це повідомив начальник Управління ринкового нагляду Держспоживінспекціі Сергій Кияниченко.

За словами чиновника, в Україні на сьогодні є ковбасні вироби, які не містять синтетичних речовин. Однак, їх дуже мало.

— На сьогоднішній день є така продукція, але, на жаль, в загальній пропорції становить близько 3%. Це мається на увазі ковбаса, яка не містить в собі синтетичних речовин, – повідомив Кияниченко.

До речі, в Україні виробляють лише 5% продуктів, які відповідають державному стандарту, що діє ще з СРСР.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути