chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні Україна долучиться до всесвітньої акції «Година Землі»

31 березня 2012 о 10:26

У 2012 році Україна приєднується до всесвітньої екологічної акції «Година Землі» вже четвертий рік поспіль, активно підтримуючи всесвітній кліматичний рух і прагнення до сталого майбутнього, повідомляє прес-служба Всесвітнього фонду природи (WWF) в Україні.

Так, у суботу, 31 березня, о 20:30 люди в усьому світі вшосте вимкнуть світло на одну годину, щоб показати необхідність об'єднаних дій для боротьби зі зміною клімату.

Цього року кампанію підтримує Міністерство екології та природних ресурсів України й Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Відтак, 31 березня з 20:30 до 21:30 буде відключене зовнішнє підсвічування об`єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО — Софійського собору у Києві.

А у Львові 31 березня з 20:30 год. до 21:30 год. буде вимкнене освітлення на об’єктах, які входять до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО — підсвітка Ратуші, церкви Михаїла, вежі Корнякта, соборів Юра, Бернардинського та Домініканського, а також кам’яниці Шольц-Вольфовичів, що на пл.Ринок, 23.

Нагадаємо, міжнародна акція «Година планети» була ініційована декілька років тому ЮНЕСКО та присвячена зміцненню зусиль всіх поборників ідеї захисту довкілля та сталого розвитку планети. До акції запрошуються всі країни-члени ЮНЕСКО.

Нагадаємо, «Година Землі» була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році, коли 2,2 млн домівок та організацій вимкнули світло на одну годину. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Цей всесвітній заклик має на меті привернути увагу кожної особистості, кожної організації та кожної спільноти.

Кожен охочий може долучитися до цієї акції, вимкнувши на годину з 20:30 до 21:30 год електроенергію у себе вдома.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути