chrome firefox opera safari iexplorer

До Великодня у Києві відкриється виставка авторської писанки

09 квітня 2012 о 16:35

Напередодні світлого свята Пасхи у столиці відкриється великодня виставка авторської писанки Христини Гевко.

10 квітня о 16:30 кияни та гості міста зможуть потрапити на її відкриття в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара».

Христина Гевко народилася у місті Золочів на Львівщині. Писанкарство, якому її навчила мама, ще змалку стало сімейною традицією та переросло в постійне захоплення, можливість висловлюватися оригінально і творчо.

За роки навчання Христини у Києво-Могилянській академії писанкарство стало для неї не лише художнім самовираженням, але й символом її національної самоідентифікації та містком до древніх традицій наших предків.

Це надихнуло майстриню на проведення численних приватних та публічних майстер-класів, зокрема, в Києво-Могилянській академії та Золочівському економічному ліцеї і, зрештою, на персональну виставку робіт.

Виставка, яка відкривається до Великодніх свят у Музеї Івана Гончара, розкриє творчі таємниці молодої писанкарки.

Відвідувачі зможуть побачити один із аспектів життя наших далеких пращурів і, водночас, познайомитися з проявами нового бачення цього прадавнього мистецтва. Адже писанка – не лише музейний артефакт, але й необхідний і доступний кожному українцеві шматочок нашої культури. Зрештою, писанкарство цікаве, неординарне й захоплююче заняття, в якому кожен віднайде щось своє, оригінальне і створить абсолютно нове й самобутнє.

До речі, вхід на відкриття виставки вільний.

А діятиме вона до 29 квітня щодня, крім понеділка та останнього вівторка місяця, з 10:00 до 17:30.

Ціна квитка для дорослих становитиме 15 грн., а для дітей та пенсіонерів – 3 грн.

Підготувала Майя Заховайко, «Рідна країна»

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути