chrome firefox opera safari iexplorer

На Андріївському узвозі вирішили провести розкопки

20 квітня 2012 о 16:56

Компанія «ЕСТА Холдинг» має намір завершити демонтаж двох будівель на Андріївському узвозі й підготувати майданчик для археологічних розкопок.

Про це повідомляє Українська правда. Київ з посиланням на прес-службу компанії.

Згідно з повідомленням, початок розкопок запланований на 1 червня, проходитимуть вони під керівництвом спеціаліста Гліба Івакіна.

«У рамках підготовки майданчика буде вивезено будівельне сміття, а також завершений демонтаж двох будівель 70-х років, який почали раніше. Адреса будівель – вул. Фролівська, 9-11. Роботи будуть проведені в максимально безпечному для узвозу режимі під контролем громадськості і завершаться до 20 травня. Ще 2 будівлі, що є пам'ятками архітектури і знаходяться за адресами вул. Боричів Тік, 41, 43/5, не будуть демонтуватися», йдеться в повідомленні.

Крім того, наголосили в компанії, з 24 травня по 1 червня в рамках святкування Дня Києва на частині майданчиків буде організовано «відкритий виставковий простір, на якому художники зможуть виставити свої роботи».

Компанія також окреслила подальші кроки з будівництва арт-простору на Андріївському узвозі. Так, 20 квітня запрацював сайт проекту www.andreevskiy.com.ua, а на майданчику встановили веб-камеру, яка в цілодобовому режимі транслюватиме все, що відбувається на майданчику. Запрацює вона о 17.00 20 квітня.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути