chrome firefox opera safari iexplorer

Попов до Великодня роздасть матдопомогу малозабезпеченим киянам

04 квітня 2012 о 12:15

Розпорядження про надання разової адресної допомоги соціально незахищеним жителям міста підписав голова КМДА Олександр Попов. Згідно з документом, в цілому матеріальну допомогу до свята отримають 370 тис. киян.

Як повідомили в прес-службі КМДА, членам сімей загиблих при виконанні інтернаціонального обов'язку в Афганістані виплатять по 500 грн., малозабезпеченим, багатодітним сім'ям, опікунам, а також пенсіонерам (матдопомогу на дітей-сиріт) у зв'язку з втратою годувальника - по 300 грн.

По 200 грн. отримають інваліди дитинства та діти з інвалідністю, малозабезпечені кияни, які проживають разом з інвалідами (психічні розлади) I або II групи. По 200 грн. інваліди І групи, розмір пенсійних виплат яких не перевищує 1200 грн.

Матдопомогу нададуть і на дітей, батьки яких ухиляються від виплати аліментів.

По 100 грн. отримають інваліди ІІ групи, непрацюючі інваліди ІІІ групи та непрацюючі пенсіонери, розмір пенсій яких не перевищує 900 і 1200 грн. Таку ж суму виплатять матерям на дітей, які не досягли трирічного віку, одиноким матерям, особам, які отримують компенсації за надання соціальних послуг і тим, хто доглядає за інвалідами І групи або престарілими, які досягли 80-річного віку. Ще по 100 грн. будуть видавати батькам, які усиновили дитину.

Кияни, які одночасно належить до кількох вищезгаданих груп, отримають одну виплату, максимальну з усіх належних.

Матдопомогу обіцяють і тим, хто в силу поважних причин не отримав її в 2011 році згідно з розпорядженням КМДА від 24.10.2011 про надання одноразової адресної допомоги ветеранам Вітчизняної війни, жертвам нацистських переслідувань з нагоди святкування 67-ї річниці визволення України від фашистів.