chrome firefox opera safari iexplorer

Росія та Україна «обміняються» інформаційно-культурними центрами

04 квітня 2012 о 12:08

Як повідомляє прес-служба Кремля, відповідний закон Про ратифікацію Угоди між урядом РФ і кабінетом Міністрів України про заснування та умови діяльності інформаційно-культурних центрів, який підписав президент Росії Дмитро Медведєв, було прийнято Державною думою 13 березня 2012 року і схвалено Радою Федерації 28 березня.

Мета такої угоди — створення міжнародно-правової бази для відкриття та функціонування на взаємній основі інформаційно-культурних центрів двох держав. У результаті в Києві відкриють Російський центр науки і культури, а в Москві з'явиться відповідний аналог українського центру.

Законом передбачається ратифікація міжурядової Угоди про заснування та умови діяльності інформаційно-культурних центрів, підписаної в Москві 27 лютого 1998 року.

Як зазначають у Кремлі, відкриття інформаційно-культурних центрів сприятиме збереженню і розвитку традиційних культурних зв'язків народів Російської Федерації і України, підвищить рівень інформованості громадськості про події в обох державах у політичних, економічних, і соціальних процесах.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути