chrome firefox opera safari iexplorer

У лондонському метро з'явилися станції імені Бубки та Кличка

06 квітня 2012 о 10:02

Прізвища відразу дев'яти видатних українських спортсменів нанесені на карту лондонського метрополітену. Оригінальний путівник підземкою, в якому кожна станція носить ім'я видатного олімпійця, запропонують гостям Ігор-2012, повідомляє Інформаційний центр «Україна-2012».

Іменами олімпійських чемпіонів названа кожна з 361 станцій. Кожна лінія туристичного метро присвячена окремим олімпійських дисциплін.

Усіх гідних, щоправда, уважити не вдалося: на карту не потрапили такі майстри своєї справи, як Борис Шахлін, Яна Клочкова, Інеса Кравець та десятки інших чемпіонів. Україна представлена дев'ятьма спортсменами, чиї імена золотими літерами вписані в олімпійський рух.

Гостей з Північно-Заходу Лондона прийме початкова станція «легкоатлетичної» лінії імені рекордсмена світу у стрибках з жердиною і Друга Євро-2012 Сергія Бубки. На паралельній лінії — станція метальника молота Юрія Сєдих, рекорд якого 25-річної давнини (86,74 м) не побитий і досі.

Найбільше наших співвітчизників, які представляли раніше СРСР, на гімнастичній лінії. Сівши на поїзд на станції «Людмили Турищевої», проїхати «Віктора Чукаріна» і «Ларису Латинініну», можна з однією пересадкою дістатися до «Валерія Борзова».

До Тауерському мосту зручніше їхати через станцію імені «Володимира Куца». Вона — вузлова, і звідси пряма дорога до набережної Темзи, де знаходяться зупинки «Володимира Кличка» і «Олександра Медведя». А до південних воріт британської столиці вас приведе зупинка «Валентин Манкін».

Додамо, що на дев'ятьох наші атлети «зметикували» 29 золотих олімпійських нагород і півсотні срібних та бронзових.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути