chrome firefox opera safari iexplorer

Одещину знову може затопити через негоду

30 травня 2012 о 16:48

На Одещині вдруге за тиждень велика вода. Напередодні місто Рені було фактично паралізоване, йдеться в сюжеті ТСН. Досі продовжується відпомповування води на затопленій станції.

МНСники працювали всю ніч, рівень води вдалося дещо понизити. Тільки після просушки та промивання резервуарів людям можна буде дати питну воду. Власники затоплених приватних будівель самі відкачували воду, наразі вона залишилась лише в огородах.

Тим часом синоптики знов попереджають про дощі. Прогнози для міста Рені і всієї місцевості невтішні. Щоб захиститись від негоди, доведеться провести дуже масштабні роботи, прокласти нові канали і встановити шлюзи. Чиновники також говорять про необхідність перенесення водо-помпувальна станція, оскільки її завжди затоплює під час великих злив. Нагадаємо, через негоду 12 тисяч ренійців залишились не тільки без води, а й без каналізації — підтопило насоси, які постачали питну воду і відкачували каналізаційну.

Розділи: Довкілля

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути