chrome firefox opera safari iexplorer

Опозиція оголосила всеукраїнську безстрокову акцію проти закону про мови

05 червня 2012 о 14:57

Опозиційні політичні сили проводитимуть безстрокову акцію протесту проти ухвалення законопроекту «Про засади державної мовної політики по всій Україні».

«Наші колеги встановлюють агітаційні намети і ми будемо оголошувати безстрокову акцію. Скільки людей зможе взяти участь у цій акції — це питання вже до кожного громадянина», — сказав перший заступник лідера партії Батьківщина Олександр Турчинов на брифінгу у вівторок.

«Я ще раз хочу сказати, що акція буде безперервною і буде проводитися у всіх обласних центрах, у всіх регіонах», — сказав Турчинов.

У свою чергу, лідер партії Фронт змін Арсеній Яценюк наголосив, що активісти опозиційних партій намагаються розгорнути намети, однак Беркут побив активістів.

«Остаточний план акції наступний — акція безстрокова. Зараз ми визначаємо додаткові місця, де можна розмістити намети. Ми обов'язково будемо агітувати своїх європейських друзів для того, щоб вони знали хоча б кілька слів українською мовою», — сказав Яценюк.

Крім того, Турчинов заявив про намір біля фан-зони для іноземних уболівальників, які приїхали на Євро-2012, яка розташована на вул. Хрещатик, розмістити активістів, які будуть допомагати іноземцям вивчати українську мову.

Як повідомлялося, бійці спецпідрозділу Беркут витіснили прихильників опозиції з території фан-зони Євро-2012 на Майдані Незалежності.

Розділи: Суспільство