chrome firefox opera safari iexplorer

Після «захисту» російської мови Партія регіонів візьметься за українську

08 червня 2012 о 09:43

Партія регіонів має намір розробити законопроект про розвиток української мови. Про це заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов в ефірі «5 каналу».

З його слів, питання розвитку мов обговорювалося під час підготовки законопроекту «Про засади державної мовної політики».

«Сьогодні, до речі, до другого читання, ми говорили, у тому числі й з моїм колегою Колесніченком. Він говорить, було б непогано вставити норму, щоб показати, з розвитку української мови», — зазначив він.

Разом з цим Єфремов підкреслив, що для цього необхідно прописати повністю інший закон. «І ми думаємо в цьому напрямку справді, можливо, прописати новий закон, інший уже», — сказав політик, додавши, що цей закон уже не буде належати до Європейської хартії регіональних мов.

Як повідомляли Ukranews, 5 червня Рада прийняла мовний законопроект у першому читанні. Якщо він буде прийнятий у цілому, російська мова отримає в Україні фактично права другої державної. У цей день у Києві пройшли мітинги як прихильників, так і супротивників цього законопроекту. Протягом дня виникали також бійки опозиції із правоохоронцями. «Беркут» застосував сльозогінний газ, хоча міліція спростувала цю інформацію, незважаючи на підтверджувальні фото. Пізніше правоохоронці сказали, що газ розпилювали опозиціонери.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути