chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні стартує довгоочікуване Євро-2012!

08 червня 2012 о 08:46

Сьогодні, 8 червня, стартує Чемпіонат Європи з футболу 2012 року, який на своїх полях приймають Україна та Польща.

Офіційне відкриття турніру відбудеться в столиці Польщі Варшаві перед першим матчем групового етапу, в якому господарі поляки приймуть збірну Греції. Також у перший день турніру у Вроцлаві Росія зустрінеться з Чехією.

Збірна України стартує на Євро-2012 у понеділок, 11 червня. Синьо-жовті в Києві зіграють з командою Швеції.

Загалом в турнірі бере участь 16 європейських збірних, поділених на чотири групи.

Матчі Євро-2012 відбудуться у чотирьох польських містах — Варшаві, Вроцлаві, Гданську і Познані — і чотирьох українських — Києві, Донецьку, Львові та Харкові.

Фінальний матч Чемпіонату Європи з футболу відбудеться на стадіоні НСК Олімпійський в Києві в неділю, 1 липня. Раніше повідомлялося, що всі 16 команд-учасниць Євро-2012, який офіційно відкриється 8 червня матчем у Варшаві, вже прибули до місця свого перебування в Польщі і Україні.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути