chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні вночі у кількох містах України показуватимуть фільми

06 липня 2012 о 13:11

В ніч з 6 на 7 липня в Україні відбудеться "Дубль-16" кінофестивалю «Відкрита ніч» — шість годин безперервних кінопоказів.

В ніч на Івана Купала в Києві, Дніпродзержинську, Запоріжжі, Каневі, Копичинцях, Івано-Франківську, Львові, Миколаєві, Полтаві, Прилуках, Чернівцях, а також в селі Легедзине Уманського району Черкаської області та на хуторі Обирок, поруч з Батурином на Чернігівщині пройде кінофестиваль «Відкрита ніч».

Як повідомляє прес-служба фестивалю, програма буде складатися з двох частин — конкурсної й позаконкурсної та триватиме шість годин. 

Тривалість конкурсної частини програми — три години. Всі фільми загальної програми братимуть участь в конкурсі глядацьких симпатій. Конкурсну частину загальної програми, за традицією, буде оцінювати журі на окремому засіданні.

Початок показів - о 21:00. Оголошення результатів — з першими променями сонця.

У Києві покази пройдуть не на Андріївському узвозі, як зазвичай, а на території галереї «Арт-причал», заснованої на набережній Дніпра відомим фотохудожником Олександром Ктиторчук.

«Арт-причал» розташований біля підніжжя нового Гаванського мосту (причал № 2, кут вул.Набережно-Хрещатицькіої і Сковороди). На київському майданчику свято Івана Купала з 20:30 відкриє група «Очерятяний Кіт».

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути