chrome firefox opera safari iexplorer

Суд заборонив скандальне будівництво 360 ГЕС на Закарпатті

31 липня 2012 о 10:30

Суд проти скандального рішення Закарпатської обласної ради, яким на гірських річках заплановано споррудження 360 малих гідроелектростанцій закнчився перемогою екологів. Рішення, яке дозволяло будувати електростанції визнано незаконним і скасоване. Про це повідомляє інтернет-видання «Закарпаття-Онлайн».

Сьогодні, 30 липня, Закарпатський окружний адміністративний суд ухвалив рішення на користь позивачів В.Феськова, В.Волошина, О.Станкевич, О.Солонтая, О.Лукші. Громадські діячі оскаржували рішення Закарпатської обласної ради №310 «Про затвердження локальних та обласної схем розташування малих гідроелектростанцій». Це рішення передбачає будівництво до 360 гідроелектростанцій на території Закарпатської області.

Нагадаємо, що після появи цього рішення громадські екологічні організації і жителі гірських рйаоні взапочаткували Всеукраїнську громадську кампанію проти малих ГЕС у Карпатах. 14 березня, у Всесвітній день боротьби проти закгат на річках, в багатьох містах України пройшли акції протесту проти будівництва малих ГЕС у Карпатах.

На думку позивачів, рішення Закарпатської обласної ради було прийнято з грубими порушеннямизаконодавства України, а саме — про місцеве самоврядування, доступу до публічної інформації, про місцеві державні адміністрації, про основи містобудування. Тому воно повинно бути скасоване. Знаково, що Міністерство регіонального розвитку та будівнитцва у свою чергу також підтримало позов громадських діячів, наголосивши на недопостумості прийняття подібних рішень Закарпатською облрадою.

Розділи: Довкілля

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути