chrome firefox opera safari iexplorer

Цього року в Криму найкраще відпочивати на початку та в кінці серпня

17 липня 2012 о 17:18

Погода на українських курортах у серпні буде сприятливою для відпочинку на початку та в кінці місяця.

Про це повідомила завідувач відділу кліматичних досліджень Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова у коментарі «Укрінформу».

«Перша декада серпня непогана для відпочинку, середина гірша, і в кінці місяця можна буде відпочивати спокійно – метеорологічні процеси тоді стабілізуються», — сказала вона.

Мартазінова розповіла, що загалом кліматологи не очікують у серпні такої сильної спеки, як у липні.

«Спеки до 32-35 градусів не буде ніде, крім сходу, – там можуть зберігатися такі температури», — уточнила кліматолог.

Водночас, за її словами, температурний режим у серпні на всій території країни буде нестійким, а середньодобова температура коливатиметься у межах 20 градусів, тобто вдень 25-26, а вночі 17-18 градусів.

У середині серпня очікується зниження температури повітря в окремі дні до 20 градусів.

На півдні країни температурний режим відповідатиме нормам для цього регіону або незначно — на 2-3 градуси — їх перевищуватиме, але в середині місця також можливе зниження температури повітря, зазначила фвхівець.

На курортах Західної України температура повітря у серпні коливатиметься у межах 20-25 градусів, спеки в останній місяць літа там не очікується.

Мартазінова зауважила, що зниження температури в середині серпня спричинить опади.

«Дощі в середині серпня будуть по всій території України, у тому числі на курортах – у Криму, Карпатах і загалом у Західній Україні», — спрогнозувала вона.

Кліматолог додала, що в окремі дні опади можуть бути досить сильними, але порівняно з липнем їхня інтенсивність буде меншою.

Мартазінова анонсувала уточнений прогноз на серпень на початку наступного місяця і порадила відпочивальникам стежити за прогнозами Гідрометцентру, оскільки нестійкий характер погоди у серпні може мати такі прояви, як сильний вітер та зливи.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути