chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах «Беркут» по-звірячому розправився з опозицією. ФОТО. Додано ВІДЕО

06 липня 2012 о 19:55

Загін «Беркута» знову розгромив наметове містечко захисників мови в Черкасах. Організатора мітингів – «бютівця» Миколу Булатецького та його сина Максима – заарештували.

«Беркутівці не розходилися після того, як нас розігнали уперше. Однак ми повернулися з наметами на Соборну площу. Для них було несподіванкою, що ми встигли подати нову заявку, – розповідає один із організаторів Леонід Даценко. За годину влада состряпала вже чергове судове рішення і на нас знову посунув „Беркут“. Цього разу громили ґрунтовно – намети згрібали й трощили. Миколу Булатецького затримали й повезли в невідомому напряму. Його сина затримувала черкаська міліція, а Миколу – „Беркут“. Разом із Булатецьким заарештували ще кількох хлопців. Де вони зараз ми не знаємо».

Фото Провінції

"На Булатецького-старшого накинулися зграєю. Ламали, били, гризли як вовки. Його сина скрутили і кинули в багажник автомобіля. Замахувалися на дівчат-журналісток, – розповідає очевидець подій.

Фото Провінції

Кількох постраждалих відливали водою — у них текла кров.

Фото Провінції

Напередодні протестів на черкаській площі до президента звернувся міський голова Черкас Сергій Одарич. Він скаржився, що в державі немає грошей на втілення в життя норм нового мовного закону.

Фото Провінції

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути