chrome firefox opera safari iexplorer

Українським студентам підвищили стипендію аж на 6 гривень

25 липня 2012 о 14:16

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про підвищення базового рівня стипендій для студентів вищих навчальних закладів України. Про це представникам ЗМІ сказав віце-прем'єр-міністр, міністр слціальної політики Сергій Тігіпко, передає кореспондент УНН.

«Кабінет Міністрів ухвалив важливе рішення щодо студентських стипендій. Базові стипендії значно підвищені. Вони (базові стипендії — ред.) були визначені у 2008 році і кожного разу вони перераховувались на рівень інфляції. Але все одно базові стипендії залишались на затвердженому рівні... Середня стипендія зараз складає 724 гривні. Ухвалено рішення про її збільшення до 730 гривень. Сума незначна, але знято ту проблему, коли новим студентам виплачували базові стипендії», — зазначив Тігіпко.

Нагадаємо, раніше голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максим Луцький зазначав, що мінімальну стипендію підвищать попри навантаження на бюджет.

«У новій редакції закону ми пропонуємо підняти рівень стипендії до прожиткового мінімуму. Це буде суттєва підтримка. Тому що я вважаю, що головне завдання студента – це все ж таки навчання. Ми всі були студентами, підробляли, це є нормальна практика. Але мінімальні розміри ми хочемо в новій редакції закону про вищу освіту, як це не важко буде для Державного бюджету, довести до мінімального прожиткового мінімуму», – зазначив народний депутат.

Розділи: Новини освіти