chrome firefox opera safari iexplorer

В українців почалися проблеми з отриманням внутрішніх паспортів

14 серпня 2012 о 10:18

В Україні виникла проблема з видачею внутрішніх паспортів. У МВС пообіцяли вирішити питання через кілька днів.

Як пояснили у відомстві, проблема пов'язана з формальностями — Управління з реєстрації фізичних осіб, яке донедавна було в складі міністерства і контролювало видачу документів, зараз переходить в Держміграційну службу, пише «Сегодня».

«Зараз всі документи, в тому числі і бланки паспортів, передаються в Держміграційну службу. Це окрема державна структура, яка буде займатися цими питаннями.

Проблема буде вирішена протягом двох днів», — розповів журналістам речник міністерства Володимир Поліщук. За даними МВС, уже без затримок видаються паспорти в 16 областях, з рештою поки складно. Але в Держміграційній службі запевнили, що паспортисти незаконно відмовляють людям у прийомі документів. «Те, що у громадянки відмовилися приймати документи на отримання паспорта, — це порушення закону, ми з'ясуємо, чому так сталося. Швидше за все, ЖЕКи просто не хочуть накопичувати собі роботу», — пояснила перший заступник Департаменту паспортної роботи та громадянства ДМСУ Тетяна Нікітіна.

За її словами, дефіциту бланків немає, просто в ці дні йде їх передача, і у найближчі дні паспорти почнуть видавати по всій країні. Нагадаємо, також в Києві панує ажіотаж з видачею закордонних паспортів — утім, це сезонне явище.

У Міжрегіональному центрі видачі паспортних документів в Бортничах люди займають черги з 5-ї години ранку.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути