chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні стартує Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев-2012»

25 вересня 2012 о 09:16

Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев-2012» відбуватиметься у Львові з 27 вересня до 6 жовтня. Протягом 10 днів львів’ян та гостей міста дивуватимуть та захоплюватимуть своєю майстерністю театри з Києва, Харкова, Луганська, Чернігова, Львова, Кракова та Єлени Гури, Вільнюса, Бреста, Нью-Йорку, Тбілісі, Душанбе, Парижу, Брюселю, Праги та ін.

Під час фестивалю гості міста та львів’яни зможуть побачити не тільки сценічні вистави, але й великі атракційні вуличні дійства на різних площах старого Львова і вдень, і ввечері. Безперечно, фестиваль не обійдеться без колосального театрального карнавалу, в якому візьмуть участь артисти із 10 країн світу.

Протягом цьогорічного фестивалю пройде триденний семінар, присвячений Лесю Курбасу. У семінарі братимуть участь відомі критики, режисери, актори та директори міжнародних театральних фестивалів.

Окрім цього, глядачі зможуть побачити вистави надзвичайно відомих режисерів, таких як: Алгірдас Латенас, який привезе виставу «Леді Макбет» Молодіжного театру з Вільнюса. Нестандартне рішення Шекспіра, пластика акторів, яскрава візуальна сценографія і світлова гама дала можливість цій виставі об’їздити багато країн світу. Львів зможе побачити енергійних, запальних, пристрасних грузинів, які привозять вистави «Кавказьке крейдяне коло» Б. Брехта, а також «Люблю, люблю, люблю» Б. Вахтіна в постановці Автанділа Варсімашвілі, який в основному працює у Франції.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Новини культури

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути