chrome firefox opera safari iexplorer

«Піккардійська терція» відзначила своє 20-річчя

01 жовтня 2012 о 16:06

29 вересня, українська акапельно гурт «Піккардійська терція» відзначив 20-річчя творчої діяльності грандіозним концертом у київському Палаці «Україна».

Володимир Якимець, Андрій Капраль, Андрій Шавала, Ярослав Нудик, Роман Турянин, Богдан Богач порадували як старими піснями («Старенький трамвай», «Сад ангельських пісень», «Берег ріки», «Нехай»), так і композиціями з нового альбому. На сцені також виступали барабанщик Ігор Лесько і перкусіоніст Іван Вощина.

Концерт тривав близько трьох годин, на якому разом з учасниками секстету виступали їхні друзі.

Співачка Руслана була першою, хто вийшов на сцену з привітаннями. Її зачіска відразу привернула увагу глядачів: волосся було зібране в хвіст, виголені скроні і чубчик, пофарбований у білий колір (див. фото). Співачка пожартувала, звертаючись до Андрія Капраля: «Сьогодні зачіску я присвячую тобі». Разом з групою вона виконала пісню «Ой, летіли дикі гуси».

Радість ювілею розділили й інші колеги по музичному цеху, серед яких Тарас Чубай, Павло Гудімов, Лілія Ваврин, Олег Лихач, Марія Бурмака, Павло Табаков, а також ТНМК, вокальний ансамбль «Орфей» та німецький колектив Terzinfarkt.

На сцені були присутні кілька великих екранів, а зображення на них змінювалися в залежності від пісень.

Родзинкою концерту стала показова «розправа» над українським телебаченням. Спочатку на екранах з'явилася велика кількість телевізорів, які транслювали різні програми і виступи політиків. Незабаром на сцені з'явилися шестеро акторів, на підносах яких були пульти від ТБ і пістолети. Під музику вони по черзі вимикали телевізори, а потім влаштували по них «стрілянину».Таким чином, музиканти виступили проти того, що нині відбувається з телебаченням, і дали привід задуматися над його змістом.

Одну з пісень колектив присвятив Ганні Герман.

«Піккардійська терція» була створена в 1992 році у Львові. Спочатку вона являла собою 12-тоновий змішаний хор студентів Львівського музучилища імені Людкевича, а після певного відбору переформатувати в квартет — Володимир Якимець, Ярослав Нудик, Андрій Капраль і Богдан Богач. Пізніше до них приєдналися Андрій Базиликут та Роман Турянин. Єдина заміна в складі відбулася в 1996 році — Базиликута замінив Шавала.

Зазначимо, назва гурту походить від музичного терміну «Пікардійська терція», до якого для відмінності додана зайва літера «к».

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути