chrome firefox opera safari iexplorer

Гімн України перед матчем Україна-Чехія виконає «Піккардійська терція»

15 серпня 2012 о 14:12

Сьогодні, 15 серпня, вокальна формація «Піккардійська терція» виконає Гімн України перед товариським матчем між національними збірними України та Чехії, який відбудеться на стадіоні «Арена Львів».

Про це ІА ZIK повідомили у прес-службі «Піккардійської терції».

Учасник «ПіккардійськоЇ терції» Ярослав Нудик зазначив, що публічне виконання гімну – висока місія для гурту.

«Ми – патріоти України, і до виконання Гімну підходимо з особливим трепетом. Федерація футболу України неодноразово запрошувала нас співати національний Гімн перед матчами нашої збірної. Для нас – це велика честь. Тим паче, що українські футболісти вважають нас для себе фартовими».

«Піккардійську терцію» для нашої національної збірної вважають фартовою. Після патріотичного заряду від «Терції» наші футболісти перемагали у матчах зі збірними Польщі, Білорусі, Вірменії.

Лише одного разу «піккардійці» не підтвердили своєї фартовості для національної збірної – 2007 року у грі з італійцями наша команда поступилася суперниками з рахунком 1:2.

Загалом, честь виконувати Гімн «Ще не вмерла України» перед футбольними матчами випадала «піккардійцям» уже близько десяти разів.

Цікаво, що й самі «піккардійці» – палкі футбольні вболівальники. Найзатятіші з них – Ярослав Нудик та Володимир Якимець. Найбільше вболівають за національну збірну та львівські «Карпати». Голосисті чоловіки не втрачають нагоди відвідати черговий футбольний матч. А під час Євро-2012 навіть робили в колективі символічні ставки на переможців.

Виконання Гімну України перед матчем Україна-Чехія 15 серпня у Львові стане для «Піккардійської терції» ще й свого роду розрядкою. Адже цими днями артисти зосереджені виключно на підготовці до власного 20-річчя.

Поважний ювілей «піккардійці» святкуватимуть гучно і масштабно: 24 вересня – на сцені Львівської опери, 29 вересня – у столичному Палаці «Україна».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути