chrome firefox opera safari iexplorer

«Піккардійська терція» відзначила своє 20-річчя

01 жовтня 2012 о 16:06

29 вересня, українська акапельно гурт «Піккардійська терція» відзначив 20-річчя творчої діяльності грандіозним концертом у київському Палаці «Україна».

Володимир Якимець, Андрій Капраль, Андрій Шавала, Ярослав Нудик, Роман Турянин, Богдан Богач порадували як старими піснями («Старенький трамвай», «Сад ангельських пісень», «Берег ріки», «Нехай»), так і композиціями з нового альбому. На сцені також виступали барабанщик Ігор Лесько і перкусіоніст Іван Вощина.

Концерт тривав близько трьох годин, на якому разом з учасниками секстету виступали їхні друзі.

Співачка Руслана була першою, хто вийшов на сцену з привітаннями. Її зачіска відразу привернула увагу глядачів: волосся було зібране в хвіст, виголені скроні і чубчик, пофарбований у білий колір (див. фото). Співачка пожартувала, звертаючись до Андрія Капраля: «Сьогодні зачіску я присвячую тобі». Разом з групою вона виконала пісню «Ой, летіли дикі гуси».

Радість ювілею розділили й інші колеги по музичному цеху, серед яких Тарас Чубай, Павло Гудімов, Лілія Ваврин, Олег Лихач, Марія Бурмака, Павло Табаков, а також ТНМК, вокальний ансамбль «Орфей» та німецький колектив Terzinfarkt.

На сцені були присутні кілька великих екранів, а зображення на них змінювалися в залежності від пісень.

Родзинкою концерту стала показова «розправа» над українським телебаченням. Спочатку на екранах з'явилася велика кількість телевізорів, які транслювали різні програми і виступи політиків. Незабаром на сцені з'явилися шестеро акторів, на підносах яких були пульти від ТБ і пістолети. Під музику вони по черзі вимикали телевізори, а потім влаштували по них «стрілянину».Таким чином, музиканти виступили проти того, що нині відбувається з телебаченням, і дали привід задуматися над його змістом.

Одну з пісень колектив присвятив Ганні Герман.

«Піккардійська терція» була створена в 1992 році у Львові. Спочатку вона являла собою 12-тоновий змішаний хор студентів Львівського музучилища імені Людкевича, а після певного відбору переформатувати в квартет — Володимир Якимець, Ярослав Нудик, Андрій Капраль і Богдан Богач. Пізніше до них приєдналися Андрій Базиликут та Роман Турянин. Єдина заміна в складі відбулася в 1996 році — Базиликута замінив Шавала.

Зазначимо, назва гурту походить від музичного терміну «Пікардійська терція», до якого для відмінності додана зайва літера «к».

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути