chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні відзначають День юриста

08 жовтня 2012 о 10:32

День юриста з'явився в календарі України за Указом Президента № 1022/97 від 16 вересня 1997 року. Це свято, яке об'єднує юристів різних сфер діяльності, що стоять на захисті прав і свобод українців, передає УНН.

Професійне свято людей, все життя яких підпорядковане гаслу «Знати право, служити праву, захищати право», відзначається щорічно 8 жовтня.

Для українського суспільства професія юриста дуже важлива, адже саме зараз, коли відбувається процес розвитку правової держави в Україні, перш за все на правознавче співтовариство покладаються надії і завдання затвердження принципу верховенства права, удосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення і підвищення правосвідомості та правової культури українців.

Юристи вважають, що з державою все гаразд, якщо її основний Закон — Конституція — не обмежує права і свободи громадян, а, навпаки, збільшує зону цих свобод.

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути