chrome firefox opera safari iexplorer

Триває реєстрація бажаючих узяти участь у пробному тестуванні

20 листопада 2012 о 11:00

До 30 листопада триватиме реєстрація учасників для участі у пробному Зовнішньому незалежному оцінюванні. Це тестування є, так би мовити, «розминкою» перед справжнім ЗНО.

Під час неї учасники зможуть ознайомитися з процедурою проведення Зовнішнього незалежного оцінювання, формами тестових завдань, правилами заповнення бланків відповідей, психологічно підготуватися до складання тестів.

Як повідомляє Український центр оцінювання якості освіти, за перші дев’ять днів реєстрації майбутні абітурієнти виявили бажання скласти понад 50 тисяч тестів. Найбільше бажаючих випробувати свої сили — в завданнях з української мови і літератури, математики, історії України, англійської мови та біології.

Нагадаємо, що пробне тестування відбудеться в березні 2013 року. Щоб узяти в ньому участь, треба попередньо зареєструватися на сайті регіонального центру оцінювання якості освіти. Проб­не ЗНО, зауважимо, платне — вартість кожного тестування становить 89 гривень. Щоправда, графік проведення тестувань дозволяє одному абітурієнту взяти участь у пробному ЗНО не більш як із двох предметів.

Зокрема, 23 відбудеться пробне тестування з української мови і літератури, біології, фізики, російської мови, всесвітньої історії, іноземної мови (за вибором англійської, німецької, французької або іспанської); а 30 березня — з математики, історії України, хімії, географії, світової літератури. Відповідно, в кожен із цих двох днів абітурієнт може обрати лише одну дисципліну для «тренування».

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути