chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві знесуть найбільший книжковий ринок на Петрівці

01 листопада 2012 о 16:26

Книжковий ринок на Петрівці знесуть заради будівництва багатофункціонального торгово-розважального комплексу та паркінгу. Про це йдеться у проекті рішення, що внесений до порядку денного пленарного засідання Київради. Повідомляє депутат Київради (БЮТ-Батьківщина) Олександр Бригинець, передає УНН.

«Оболонь перетворилася у район торговельних та розважальних комплексів: ТРЦ Метрополис, Дивосвіт, ТРЦ „Караван“, ТРЦ „Блокбастер“, ТРЦ „Dream Town“ не враховуючи безмірну кількість звичайних ТЦ. Наразі знову замість того, щоб облаштувати в районі парк, де оболонці могли б з користю проводити час на свіжому повітрі, людей заганяють у черговий розважальний центр, щоб вони витрачали там гроші.  Але в даному випадку комерційники хочуть позбавити киян ще й духовного розвитку, зруйнувавши найбільший книжковий з дуже демократичними цінами», — повідомив О. Бригинець.

Йдеться про проект рішення Київради «Про поновлення товариству з обмеженою відповідальністю „Книжковий ринок“ договору оренди земельних ділянок для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торгово-розважального комплексу та паркінгу з поетапним знесенням будівель і споруд ринків і виконанням благоустрою прилеглих територій на просп. Московському, 10 в Оболонському районі м. Києва».

Довыдка УНН: Петрівка —  один з найбільших в Україні і найбільший в Києві книжковий ринок[

Попередником ринку було неформальне об'єднання «чорних книгопродавців» на вул. Фрунзе (біля нинішнього нічного клубу FreeДОМ), існувало з 1989 р. Офіційне перенесення ринку в район залізничного вузла Петрівка і одноіменної станції метро відбувся 1 березня 1997 року.

На Петрівці можна знайти книги будь-яких жанрів та областей знань: від романів до професійної літератури вузького профілю. Крім того, на книжковому ринку представлений широкий асортимент канцтоварів, а також аудіо-відео продукції і програмного забезпечення, як ліцензійного, так і порушуючого АП.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути