chrome firefox opera safari iexplorer

З 25 січня українські авіакомпанії штрафуватимуть за скасування рейсу

24 січня 2013 о 11:51

Нові правила повітряних перевезень пасажирів і багажу, які мають набути чинності з 25 січня, нададуть більше прав пасажирам і підвищать відповідальність авіаперевізників.

Як повідомили «Коментарям» у Міністерстві інфраструктури, про це заявив глава відомства Володимир Козак.

За його словами, зокрема, новими правилами встановлені єдині розміри компенсацій пасажирам, як при міжнародних, так і при внутрішніх авіаперевезеннях у разі відмови авіакомпанією в перевезенні, скасування або затримки рейсу.

«У правилах зазначено заходи, які може вживати Державна авіаційна служба відносно тих авіакомпаній, які не виконують свої зобов´язання перед пасажирами. Щодня о 10:00 кожна авіакомпанія має повідомляти авіаслужби про затримки рейсів та вжиті заходи для вирішення ситуації», — сказав Козак.

Міністр зазначив, що Державіаслужба матиме право накласти штрафні санкції на авіакомпанію.

Як повідомляли «Коментарі», у вересні 2012 року стало відомо, що Міністерство інфраструктури має намір запровадити нові правила для українських авіакомпаній з перевезення пасажирів і багажу, згідно з якими збільшується компенсація за загублений багаж і змінюється порядок компенсації при скасуванні рейсу.

Згідно з новими правилами, якщо пасажирам відмовлено у перевезенні проти їх бажання, авіаперевізник повинен виплатити компенсацію в залежності від дальності польоту від 250 євро до 600 євро. Сума компенсації за затримку багажу не зміниться і складе $50, однак за втрату багажу перевізник повинен буде виплатити 1200 євро кожному пасажиру незалежно від ваги та кількості багажу. Планується, що ця компенсація пошириться і на пасажирів внутрішніх рейсів.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути