chrome firefox opera safari iexplorer

Навколо музею Пирогова розгорівся кадровий скандал

12 лютого 2013 о 09:40

Колектив Музею занепокоєний ситуацією щодо можливого повернення на посаду директора Павла Федаки. Про це працівники Національного музею народної архітектури та побуту України повідомляють у відкритому листі Міністру культури України Новохатьку Л.М., передає УНН.

Працівники Національного музею народної архітектури та побуту України висловили категоричний протест щодо можливого повернення Павла Федаки на посаду генерального директора.

Працівники зазначають, що під час судового розгляду справи за позовом Павла Федаки про поновлення на посаді директора Музею своїми завідомо неправдивими свідченнями він завів суд в оману, що вплинуло на рішення суду на його користь. У колективу музею є документи, які свідчать, що в день ознайомлення з наказом Міністерства про його звільнення з посади директора музею, Павло Федака знаходився на роботі. Хоча до суду була надана інформація, що в день звільнення, із самого ранку, Павло Федака перебував на лікарняному.

Колектив музею попереджає, що якщо Павло Федака повернеться, у нього знову виникнуть конфлікти з колективом, а ситуація у Музеї може опинитися на межі нової кризи.

У випадку повернення Павла Федаки на посаду директора НМНАПУ, колектив Музею залишає за собою право проінформувати про стан речей відповідні міжнародні органи охорони історико-культурної спадщини, Верховну Раду України, міжнародні та українські ЗМІ та почати безстрокове пікетування відповідних органів влади.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути