chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти знайшло порушення в Києво-Могилянській академії

06 березня 2013 о 16:00

Під час перевірки Національного університету Києво-Могилянської академії голова Державної інспекції навчальних закладів Михайло Гончаренко знайшов деякі порушення, пише Коммерсантъ-Украина.

За словами чиновника, рівень освіти деяких викладачів не відповідає українським нормам, а відповідає європейським вимогам. «Наприклад, деканом факультету правничих наук призначена людина, яка має не нострифікований в Україні диплом PhD», — заявив він.

Також Гончаренко наголосив, що частина кафедр не повністю укомплектована, деякі викладачі працюють виключно на громадських засадах, а 30% співробітників не пройшли процедуру підвищення кваліфікації. Крім того, на деяких спеціальностях відсутні обов'язкові предмети.

«У Києво-Могилянській академії конструктивної співпраці з інспекцією під час перевірки не було. Хоча, наприклад, у Національному технічному університеті України Київський політехнічний інститут більш як половину порушень, виявлених на факультеті соціології і права, було усунено ще в ході перевірки. Ректорат ВНЗ конструктивно співпрацював з держінспекцією, спільно було підготовлено план коректування недоліків, який зараз виконують», — зауважив голова комісії.

Водночас, ректор Могилянки Сергій Квіт вважає порушення незначними, а головною проблемою, за його словами, залишається система перехресного вступу.

Як повідомлялося, згідно з рішенням Окружного адміністративного суду Києва Національний університет Києво-Могилянська академія програв суд проти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту. ВНЗ подав апеляцію на рішення суду.

Розділи: Новини освіти

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути