chrome firefox opera safari iexplorer

Так званий ринок київської ОДА на площі Лесі Українки працює незаконно

21 березня 2013 о 10:10

Про це свідчить відповідь Печерської районної держадміністрації на звернення Миколи Томенка щодо дотримання вимог чинного законодавства при влаштуванні та експлуатації базару на площі Лесі Українки в центрі Києва.

Так, у листі повідомляється, що за результатами перевірки щодо законності розміщення постійнодіючого ярмарку, організованого Київською обласною держадміністрацією, відділом контролю за благоустроєм Печерської райдержадміністрації було виявлено відсутність дозвільної документації на розміщення тимчасових споруд (наметів) та складено протоколи про адміністративні порушення. 

Крім того, відповідальній особі за проведення цього ярмарку було вручено припис щодо надання дозвільної документації на проведення ярмарку. Але станом на 07.03.2013 р. дозвільні документи так і не були надані. 

Більше того, Головне управління агропромислового розвитку Київської обласної держадміністрації поінформувало, що цей «базар» відбувається на підставі рішень Кабміну щодо активізації ярмаркових заходів у період новорічних та різдвяних свят(!). 

У зв’язку з наданою інформацією, Микола Томенко очікує відповідної реакції і від прокуратури м. Києва.

Водночас народний депутат озвучив запропонований киянами наступний вихід із ситуації: організовувати «ярмарок продовольчих товарів від виробника» у вихідні дні та на свята. «Натомість в робочі дні працівники ЦВК, КОДА, Київської обласної ради та Комітетів Верховної Ради, які працюють у будівлі на площі Лесі Українки, 1, безперешкодно потрапляли би на роботу та проводили відповідні заходи, а кияни могли би спокійно пересуватися площею», — зазначив Микола Томенко.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути