chrome firefox opera safari iexplorer

Так званий ринок київської ОДА на площі Лесі Українки працює незаконно

21 березня 2013 о 10:10

Про це свідчить відповідь Печерської районної держадміністрації на звернення Миколи Томенка щодо дотримання вимог чинного законодавства при влаштуванні та експлуатації базару на площі Лесі Українки в центрі Києва.

Так, у листі повідомляється, що за результатами перевірки щодо законності розміщення постійнодіючого ярмарку, організованого Київською обласною держадміністрацією, відділом контролю за благоустроєм Печерської райдержадміністрації було виявлено відсутність дозвільної документації на розміщення тимчасових споруд (наметів) та складено протоколи про адміністративні порушення. 

Крім того, відповідальній особі за проведення цього ярмарку було вручено припис щодо надання дозвільної документації на проведення ярмарку. Але станом на 07.03.2013 р. дозвільні документи так і не були надані. 

Більше того, Головне управління агропромислового розвитку Київської обласної держадміністрації поінформувало, що цей «базар» відбувається на підставі рішень Кабміну щодо активізації ярмаркових заходів у період новорічних та різдвяних свят(!). 

У зв’язку з наданою інформацією, Микола Томенко очікує відповідної реакції і від прокуратури м. Києва.

Водночас народний депутат озвучив запропонований киянами наступний вихід із ситуації: організовувати «ярмарок продовольчих товарів від виробника» у вихідні дні та на свята. «Натомість в робочі дні працівники ЦВК, КОДА, Київської обласної ради та Комітетів Верховної Ради, які працюють у будівлі на площі Лесі Українки, 1, безперешкодно потрапляли би на роботу та проводили відповідні заходи, а кияни могли би спокійно пересуватися площею», — зазначив Микола Томенко.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути