chrome firefox opera safari iexplorer

«Євробачення-2013» одночасно покажуть на «Інтері» і на Першому національному

26 квітня 2013 о 15:51

Телеканал «Інтер» уклав угоду з Європейською мовною спілкою (EBU) і покаже «Євробачення-2013». Про це повідомляє «Телекритика» з посиланням на прес-службу телеканалу.

Конкурс «Євробачення 2013» одночасно транслюватиметься на «Інтері» та на Першому національному.

Як відомо, півфінали та фінал пісенного конкурсу пройдуть 14,16 і 18 травня в місті Мальме в Швеції.

«Євробачення» — одна з головних світових музичних подій, яке для України має національне значення. Позиція телеканалу в тому, щоб максимальна кількість українських телеглядачів змогло стежити за конкурсом у прямому ефірі. Така інформаційна підтримка конкурсу підвищить шанси української учасниці Злати Огневич на перемогу в «Євробаченні», — сказав голова правління телеканалу «Інтер» Єгор Бенкендорф.

У коментарі «Телекритиці» т. в. о. генерального директора НТКУ Олександр Пантелеймонов зазначив, що для нього це дуже хороша новина: «"Інтер" нам допоможе представити в Україні величезну міжнародну подію, якою наш канал займається вже дуже багато років. Наша позиція полягає у тому, що коли йдеться про величезний проект такого значення, усі канали мають бути на одному боці. Ми усі робимо одну й ту саму справу, і тут ми — не конкуренти».

«Якщо ми цей конкурс транслюватимемо разом з «Інтером», то українському виконавцю це дасть більше шансів на перемогу», — зазначив пан Пантелеймонов.

За його словами, Перший національний зробив відкритим доступ до трансляції Паралімпійських ігор.