chrome firefox opera safari iexplorer

Українські майстрині вишили найдовший в світі рушник

17 квітня 2013 о 10:47
Рушник із суцільного полотна довжиною 27 метрів виготовили майстри з Голованівського району з нагоди 90-річчя з дня утворення району

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, найдовший не тільки в Україні, а й в усьому світі вишитий рушник із суцільного полотна має 27 метрів у довжину і був виготовлений 29 вишивальницями, яким також допомагали їх учениці.

На полотні представлені всі території району.

«Роботу над рушником майстрині почали в лютому, але обсяг роботи за цей час виконано колосальний. Деякий час красень-рушник буде розгорнутий на стадіоні, щоб усі бажаючі змогли розгледіти деталі вишивки до дрібниць», — йдеться в повідомленні.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути