chrome firefox opera safari iexplorer

Під шумок «каштанового скандалу» столична влада злітає до Італії

24 травня 2013 о 10:41

Представники столичної влади вирушають до Італії для з’ясування ситуації з підміною саджанців каштанів, висаджених цієї весни на Хрещатику в Києві.

Про це повідомив радник голови КМДА Олександр Мазурчак, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми готуємо на понеділок (27 травня, — ред.) поїздку до Італії наших представників у цю фірму (яка поставила саджанці каштанів). Плануємо, що поїде заступник голови Шевченківської РДА і садівник, який є переможцем тендеру з постачання», — повідомив Мазурчак.

«Я думаю, що завтра у мене вже буде відповідь італійської сторони щодо цього інциденту. Однозначно питання стоїть так: італійська фірма поставила нам каштани не ті, які були записані в супровідних документах. Документи я перевірив – вони видані саме на м’ясо-червоні каштани Бріотті. Ясно, що ці каштани не відповідають супровідним документам», — зазначив чиновник.

За словами Мазурчака, Шевченківське управління зелених насаджень (УЗН) вже підготувало претензію ТОВ «Професійний садівник», яке виграло тендер на постачання саджанців і придбало їх у італійської фірми.

Також радник голови КМДА повідомив, що ТОВ «Професійний садівник» у свою чергу підготувало таку ж претензію до італійської фірми-постачальника.

«Уже встановлено, що підміни в Україні не було», — підкреслив Мазурчак і пояснив, що це легко довести, вивчивши проби землі з коренів саджанців.

«Є два варіанти: або італійська фірма помилилася, і вона має нести відповідальність аж до заміни всіх дерев своїм коштом, або мала місце змова цієї фірми з постачальниками (ТОВ «Професійний садівник», — ред.), і в такому випадку буде той самий результат», — додав Мазурчак.

Якщо ж саджанці не будуть замінені, то КМДА має намір домагатися цього різними способами: «Ми звертатимемося в італійське посольство, подаватимемо до суду. Ми готові довести, що італійці винні».

За його словами, висаджені на Хрещатику каштани восени будуть пересаджені в інші місця на території Києва, якщо виявляться стійкими до молі та спеки.

Як повідомляли «Коментарі», з 289 каштанів сорту «Бріотті», висаджених навесні у Києві і на закупівлю яких влада витратила близько 3 млн грн, тільки 2 виявилися справжніми.

Дізнавшись про це, 22 травня в КМДА створили контрольну комтісію з перевірки факту висаджених на Хрещатику звичайних кінських каштанів замість італійських м’ясо-червоних сорту «Бріотті».

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути