chrome firefox opera safari iexplorer

ВР затвердила новий механізм нарахування пенсій

14 травня 2013 о 18:43

Верховна Рада удосконалила механізм щорічного перерахунку призначених до 1 березня поточного року пенсій.

«За» відповідний урядовий законопроект №1117, що стосується змін до призначення та індексації пенсій, проголосували 350 народних депутатів у вівторок, 14 травня. Документ подавався в Раду ще попереднім складом Кабміну 18 грудня 2012 року.

Закон, зокрема, передбачає: збільшення заробітної плати, з якої призначена (перерахована) пенсія, на коефіцієнт, який відповідає не менше 20% зростання середньої заробітної плати порівняно з попереднім роком, але не менше зростання інфляції за попередній рік. Діючий нині механізм передбачав збільшувати саме пенсію.

Закон також удосконалить механізм розрахунку зарплати за неповний місяць страхового стажу, зокрема для фізичних осіб-підприємців.

При визначенні зарплати для обчислення пенсії тепер також можна виключати періоди отримання допомоги з безробіття (зараз за ці періоди враховується мінімальна зарплата, що призводить до заниження коефіцієнта зарплати, відповідно і пенсії).

Окрім того, закон включає страховий стаж у періоди перебування у відпустці за вагітністю та пологами.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути