chrome firefox opera safari iexplorer

В УГКЦ здивовані, що державні святкування 1025-ліття Хрещення Київської Руси започатковуються в Москві

04 червня 2013 о 19:58

Не тільки УГКЦ, а й інші християни в Україні здивовані, що досі не оприлюднена державна програма святкування 1025-річчя Хрещення. Про це сьогодні на прес-конференції сказав Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук), пише РІСУ.

«Хоча Президент зустрічався з нами, закликав брати активну участь, але й досі не оприлюднена державна програма святкування 1025-річчя Хрещення», –зазначив Глава УГКЦ.

"Торік усі Церкви висловлювали бажання мати спільну молитву за Україну в час Хрещення. Проте бачимо, що це теж поки що не планується. Нерозуміння викликає й те, що державні святкування «обплітаються» святкуваннями, які започатковуються в Москві. Отже, втілюється сценарій, який був розроблений ще в радянські часи, 25 років тому. Однак не слід забувати, що Московська Церква є дочірньою щодо Київської Церкви. Тому логічно було б усі центральні святкування проводити тут, де 1025 років тому відбулося Хрещення», – наголосив Глава УГКЦ.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути