chrome firefox opera safari iexplorer

Суд дозволив скандальне будівництво на території заповідника «Софія Київська»

18 липня 2013 о 09:00

За будівельні роботи у буферній зоні заповідника ЮНЕСКО може виключити Софію зі списків культурної спадщини.

Вищий господарський суд благословив скандальне будівництво у буферній зоні Національного заповідника «Софія Київська», на вулиці О.Гончара.

Зазначимо, що за будівельні роботи у буферній зоні заповідника ЮНЕСКО може виключити Софію зі списків культурної спадщини. «ЮНЕСКО занепокоєно станом Софії Київської. Буферної зони. І знову ж, суди не почули цього. Це дуже прикро і дивно, але ми не можемо не робити нічого. Ми будемо оскаржувати це рішення», — запевнила адвокат Марина Соловйова.

Втім, представник компанії-забудовника Олег Верховинський у суді запевнив, що суспільний резонанс довкола проблеми роздмуханий штучно, а журналісти своїми публікаціями на тему тиснуть на голову ЮНЕСКО.

Судова тяганина у справі триває вже близько 5 років. І попри обіцянки можновладців припинити забудову, і попри настанови ЮНЕСКО — будинок на Гончара продовжує рости вгору.

Нагадаємо, у березні 2013 року Мінекології віддало шмат Ялтинського заповідника під готелі та кафе. Заповідна земля — 600 га — була передана селищу Кореїз.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство