chrome firefox opera safari iexplorer

Google вперше за 13 років змінив алгоритм видачі результатів пошуку

29 вересня 2013 о 18:10

Google оголосила про одні з найбільших змін алгоритму пошуку, який впливатиме на 90% результатів пошуку. Востаннє алгоритм пошуку не змінювався з 2000 року, це пише The New York Times.

Тепер найбільший у світі пошуковик буде більше фокусуватись на намаганні зрозуміти зв’язок між речами і словами з запиту, тоді як раніше він працював за принципом визначення ключових слів.

У компанії такі зміни пояснили тим, що користувачі питають Google дуже довгі та складні запитання, і частіше користуються пошуковиком з мобільного телефону, чи використовуючи голосовий пошук.

Google назвала новий алгоритм пошуку Hummingbird. Компанія оголосила про нього під час святкування 15-ої річниці пошуковика, яку святкували у гаражі, де засновники Google починали свій масштабний проект.

У компанії не говорять багато про те, як працює пошук тепер. Зазначається, що нововведення були впроваджені місяць тому, а користувачі могли не помітити суттєвих змін під час користування гуглом з того часу.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути