chrome firefox opera safari iexplorer

Технікуми й коледжі можуть бути виключені з системи вищої освіти

13 вересня 2013 о 13:48

Міністерство освіти і науки пропонує виключити технікуми та коледжі із системи вищої освіти. Про це заявив перший заступник міністра освіти і науки України Євген СУЛІМА, повідомляє сайт Освіта.ua.

За словами посадовця, нині міністерство активно працює над законопроектом, який покликаний суттєво модернізувати систему професійної освіти та підняти її престижність серед молоді.

«Ми розуміємо, що сьогодні потрібно збільшувати державне замовлення на підготовку фахівців інженерно-технічних спеціальностей, ІТ-фахівців і таким же чином підтримувати й робітничі професії. І цей задум поступово реалізується», — наголосив Євген Суліма.

Отже, відповідно до нового законопроекту, в системі вищої освіти України залишаться тільки університети й академії, а всі технікуми, коледжі та інші навчальні заклади, що готують молодших спеціалістів, перейдуть до професійної освіти.

На думку чиновника, це той варіант, коли професійна освіта має стати тим самим гнучким інструментом для працедавців у контексті якісної кадрової підготовки.

Заступник міністра підкреслив, що уряд продовжує шукати механізми, які б дозволили гнучко та оперативно реагувати на нові запити економіки нашої держави, оскільки це єдино можливий стратегічний шлях розвитку освіти.

Джерело: RegioNews
Розділи: Новини освіти

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути