chrome firefox opera safari iexplorer

Музей Сковороди на Харківщині можна відвідати віртуально

28 жовтня 2013 о 13:01

На сайті “Україна Incognita” з’явилася віртуальна екскурсія літературно-меморіальним музеєм Григорія Сковороди у селі Сковородинівка, що на Харківщині.

У Національному літературно-меморіальному музеї Григорія Сковороди зберігають безцінні артефакти: особистий одяг і годинник філософа, його скрипка.

Одна з кімнат музею, розміщеного у гостьовому будиночку колишнього маєтку Ковалівського, – саме та, у якій мислитель жив, приїжджаючи до Сковородинівки. Тут відтворено умеблювання його епохи, а до старовинної скрині, можливо, торкалися руки мислителя.

Відвідавши Сковородинівку, досі можна торкнутися дуба-велета, під яким любив працювати філософ, або ж посидіти у затінку ще одного дуба, якого, за переказами, посадив сам Сковорода. Саме в цьому селі поховано мислителя.

У віртуальному турі – 5 точок огляду.

Розглядаючи музей, віртуальні відвідувачі прослухають 6 хвилин аудіосупроводу.

Джерело: ЛітАкцент
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути