chrome firefox opera safari iexplorer

99% готелів порушують закон через зміни законодавства, – експерт

28 листопада 2013 о 15:29

В Україні 99% готелів порушують Закон України «Про туризм», оскільки з 9 листопада 2013 року заборонено надавати послуги з розміщення без наявності свідоцтва про встановлення відповідної категорії.

Про це сьогодні, 28 листопада, під час туристичного форуму «Перемагай з левом!» розповіла старший юрист, керівник практики готельного бізнесу Адвокатського об'єднання Arzinger Лада Шелковнікова.За її словами, поки що не застосовують санкцій і є три місяці на те, аби привести всі підзаконні акти у відповідність до нових вимог.

«Зараз ми сподіваємось, що Державне агентство  з питань туризму і курорту погодиться встановити перехідний період. Бо зараз десятки тисяч об’єктів розміщення закидають заявками на категоризацію. У держави не буде таких ресурсів, щоб зробити це, бо потрібно виїжджати на об’єкт, скликати комісію», – сказала вона. І додала, що необхідно встановити хоча б 1 рік перехідного періоду.

Лада Шелковнікова додала, що зараз категорії готелів не відповідають запитам ринку – державний стандарт прийняли у 2003 році, а деякі вимоги до чотири-, й п’ятизіркових готелів є просто смішними, бо прописані ще до незалежності України.

Керуючий партнер компанії ArtBuild Hotel Group Україна Олексій Євченко розповів, що треба визначити, за який час має бути проведена категоризація.

За його словами, у 2011 році було визначено, що штраф за недобросовісне присвоєння категорії становив 25% від валового доходу попереднього року, а це дуже багато. «Ми зараз не знаємо, які штрафні санкції хочуть висунути наші державні органи», – сказав він.

Нагадаємо, 27 листопада у Львові стартував V Міжнародний туристичний форум «Перемагай з левом!».

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути