chrome firefox opera safari iexplorer

Україна поки займає 10-те місце на зимовій Всесвітній Універсіаді-2013

18 грудня 2013 о 14:14

З 11 по 21 грудня у Трентіно (Італія) проходить ХХVІ зимова Всесвітня Універсіада-2013.

Нашу команду представляють майже дев’яносто юнаків і дівчат, які представляють двадцять вітчизняних вищих навчальних закладів.

На сьогоднішній день розіграно 41 з 78 медалей і у загальному заліку: перше місце займає Росія, спортсмени якої завоювали 34 медалі, друге – Польща (17) та третє – Італія з 10.

Україна посідає поки що 10 місце, завоювавши 5 медалей. З них:1 золота, 2 срібні та 2 бронзові.

Україна змагається за медалі різного ґатунку в дев’яти видах спорту (біатлон, лижні гонки, стрибки з трампліна, лижне двоборство, фігурне катання, гірськолижний спорт, шорт-трек, сноубординг і хокей).

Нагадаємо, що на минулій ХХV зимовій Всесвітній Універсіаді Україна зайняла 3 місце у загальному заліку.

Довідково

Ці змагання для студентів вищих навчальних закладів проходять під егідою Міжнародної федерації студентського спорту (FISU) та патронатом МОК. За кількістю учасників змагань, видів спорту, рівнем організації Універсіади є другими у світі змаганнями після Олімпійських ігор.

«Рідна країна»

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути