chrome firefox opera safari iexplorer

Названа найбільш безпечна авіакомпанія світу за підсумками 2013 року

11 січня 2014 о 14:57

Австралійська авіакомпанія Qantas очолила рейтинг найбільш безпечних у світі авіаперевізників порталу AirlineRaitings.

Австралійська авіакомпанія, що отримала прізвисько Літаючий кенгуру завдяки специфічному символу на хвості літаків, не помічена в жодній авіакатастрофі з 1951 року (початок ери реактивної авіації), в якій постраждав би хоч один чоловік.

У десятку найбільш безпечних перевізників увійшли Air New Zealand, All Nippon Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, Eva Air, Royal Jordanian, Singapore Airlines і Virgin Atlantic.

Найбільш руйнівною авіакатастрофою 2013 року у дослідженні названо катастрофу літака під Казанню. Нагадаємо, пасажирський літак з Москви розбився при посадці в аеропорту Казані близько 17:30 за Київським часом.

Рейтинг складено за підсумками 2013 року. У дослідженні взяли участь 448 компаній.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути