chrome firefox opera safari iexplorer

Мінфін пропонує оподатковувати депозити, більші за 100 тис грн

20 березня 2014 о 20:55

В міністерстві переконують, що таким чином братимуть податки багатих українців. 

«Пропонується ввести оподаткування податком на доходи фізичних осіб лише для 1,5 % власників найбільших внесків, розмір яких перевищує 100 тис. грн, на які припадає 70 % всіх банківських заощаджень, тобто для багатої частини населення», — йдеться в повідомленні міністерства. 

Відомство пояснює, що якщо загальна сума вкладів не перевищує 100 тис. грн в одній фінансовій установі на кінець звітного податкового місяця, то оподаткування процентів, нарахованих вкладнику в цій установі, не передбачається. 

У міністерстві переконують, що це поширена практика в світі. Зокрема, в Литві та Японії вони оподатковуються за ставкою 15 %, Польщі — 19 %, Німеччині — 25 %, Швейцарії — 35 %, Нідерландах — від 37 % до 52 %. 

Нагадаємо, що з депозитів українців понад 50 тисяч гривень хочуть брати податки. Яценюк пропонує оподатковувати вклади багатих громадян.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

9 травня

Інші дати
Роман Андріяшик
1933 – український письменник, журналіст, лауреат Шевченківської премії за роман про Ю. Федьковича «Сторонець».
Розгорнути
День Перемоги
Пам’ять серця… Пам’ять сивини… Пам’ять тих, що не прийшли з війни. Пам’ять – наче квіти на броні… Сонце усміхається мені. (Микола Сингаївський)
Розгорнути
Народився Володимир Гнатюк
(1871, с.Велеснів, Тернопільська область - 1926) – український фольклорист, етнограф, мовознавець, літературознавець. Започаткував систематизоване видання фольклорних та етнографічних матеріалів («Галицько-руські анекдоти», «Галицько-руські народні легенди», «Коломийки», «Колядки та щедрівки».
Розгорнути