chrome firefox opera safari iexplorer

Томенко звернувся до ТБпровайдерів щодо призупинення поширення деяких російських телеканалів

05 березня 2014 о 17:12

Микола Томенко звернувся до всіх провайдерів програмної послуги, які знаходяться на території України з рекомендацією зважено переглянути формування пакету програм універсальної програмної послуги та призупинити програми російських телеканалів, які грубо порушують законодавство України. Відповідно до Правил формування програмної послуги в пакетах програм провайдера програмної послуги (затверджених рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 29.08.2012 № 1260) та Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору (затвердженого рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 1 грудня 2010 року № 1684), провайдер програмної послуги самостійно формує пакети програм.

У зв’язку з ескалацією напруги у відносинах між Російською Федерацією та Україною, Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення з 01 березня 2014 року запроваджено здійснення моніторингу програм російських телеканалів, які здійснюють ретрансляцію своїх програм на територію України на предмет дотримання ними вимог українського законодавства та міжнародних норм діяльності електронних засобів масової інформації, зокрема Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

Під час моніторингу в діяльності російських телеканалів «НТВ-Мир», «РТР-Планета», «Первый канал. Всемирная сеть» та «Россия 24» зафіксовано ознаки порушення статей 6 та 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», оскільки в їхніх програмах містилась інформація із закликами насильницької зміни конституційного ладу України, агресивних дій проти України, поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси фізичних та юридичних осіб, посягає на честь і гідність особи.

Відповідне звернення підтримано більшістю народних депутатів України – членів Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Громадська думка